19. 12.’16

Nieuwe LNG trucks voor Cornelissen Transport

Op vrijdag 16 december 2016 heeft Cornelissen Transport een serie van drie nieuwe IVECO Stralis NP LNG-trekkers toegevoegd aan het wagenpark. Dit is de eerste levering van de nieuwe 400pk sterke aardgastrucks van het Italiaanse truckmerk in Nederland. De brandstof LNG (vloeibaar aardgas) is niet nieuw voor Cornelissen Transport. Sinds een aantal jaren worden er dagelijks 23 LNG trucks ingezet voor distributie naar de filialen van Albert Heijn en Kruidvat.

Iveco presenteerde halverwege 2016 haar nieuwe Stralis NP. Deze evolutie van de voorgaande Stralis HI-Road LNG heeft een 400pk en 1700Nm krachtige FPT Cursor 9 aardgasmotor aan boord. Deze is gekoppeld aan een 12-gangs EuroTronic automatische versnellingsbak waardoor rijeigenschappen en prestaties gelijk zijn aan vergelijkbare trucks met dieselmotor. Tevens is de Stralis NP voorzien van de Hi-Way cabine, de leefomgeving waarin de chauffeur tijdens de nationale en internationale opdrachten van alle comfort is voorzien.

De Iveco Stralis NP trekkers zijn uitgerust met twee tanks voor LNG. De capaciteit van deze tanks samen is 390 kilogram brandstof waarmee de chauffeur een actieradius heeft van maar liefst 1500 kilometer. Dankzij de stille aardgasmotor is het mogelijk om met de Stralis NP buiten de venstertijden winkels te bevoorraden in stadscentra. Daarnaast biedt de LNG-truck een significante reductie van CO2-, NOx en fijnstofemissie zonder de toepassing van AdBlue of een roetfilter.

De LNG-trucks worden ingezet voor distributiewerkzaamheden voor Albert Heijn; het inzetten van trucks op LNG sluit goed aan bij de kernwaarden waarmee Cornelissen Transport invulling geeft aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De nieuwe LNG-trucks voor Cornelissen Transport

De nieuwe LNG-trucks voor Cornelissen Transport