NIEUWSBERICHT

DAF levert eerste nieuwe generatie elektrische trucks af aan Cornelissen Transport

Cornelissen groep

Cornelissen Transport heeft onlangs de eerste exemplaren van de nieuwe generatie elektrische vrachtwagens van DAF Trucks in gebruik heeft genomen. Deze levering verrijkt onze emissievrije vloot, waarmee we een stevige koers zetten naar een toekomst waarin duurzaamheid de motor van onze operaties is.

Kenmerken van de nieuwe DAF trucks

De nieuwe DAF XD Electric en DAF XF Electric vrachtwagens bieden een vermogen tot 350 kW (480 pk) en kunnen tot 500 kilometer afleggen op één acculading. Deze voertuigen zijn uitgerust met technologieën die de veiligheid en het rijcomfort verbeteren.

Toepassing binnen ons team

“Deze voertuigen passen allereerst uitstekend binnen onze ambitie om over te stappen naar emissie-vrij transport”, aldus Peter Leegstraten, manager Inkoop & Innovatie. “Daarnaast is het voertuigconcept van deze DAF trucks perfect voor inzet in stedelijke gebieden. De grote voorruit, de lage ruitlijnen, de tweede ruit in de deur aan bijrijderszijde, en de digitale camera’s zorgen voor een perfect direct zicht en samen met de elektrische aandrijflijn leidt dat voor ons tot de ideale combinatie.”

Toekomstperspectief

Deze nieuwe elektrische trucks zijn een mooie toevoeging aan onze vloot en zullen helpen om uitstoot en energieverbruik te verminderen. De samenwerking met DAF ondersteunt onze visie op een duurzamer bedrijfsmodel en speelt een cruciale rol in het aanpassen van onze operaties aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke logistieke oplossingen. We zien vol vertrouwen uit naar een toekomst waarin emissievrij rijden de norm wordt.