Over Cornelissen Groep

De kracht van vooruitstrevende logistieke oplossingen

Cornelissen Groep biedt slimme en duurzame oplossingen op het gebied van vooruitstrevende logistiek. Al meer dan 90 jaar houden wij ons bezig met transport, warehousing, pallets en geconditioneerde oplossingen in zowel de retail als farmaceutische industrie. Iedere dag verleggen we onze grenzen, letterlijk en figuurlijk. We staan voor innovatie en zijn continu bezig om onze logistieke oplossingen voor onze klanten nóg beter en nóg duurzamer te maken. Met een team van betrokken en toegewijde medewerkers staan we iedere dag voor je klaar. Samen, want samen doen we het iedere dag beter.

Onze business units

Transport

Transport zit diep in het DNA van Cornelissen. Slim en duurzaam transport, wel te verstaan. Of het nu gaat om groupage en FTL distributiewinkeldistributiekoeriersdiensten of international transport.

Warehousing

Met meer dan 25.000m2 aan hoogwaardig en geconditioneerde opslagcapaciteit bieden wij een compleet pakket op het gebied van warehousing en value added logistics.

Polar Special

Polar Special is specialist in op maat gemaakte, temperatuurgecontroleerde en hoogwaardige logistieke oplossingen. Waar ook ter wereld. Of het nu gaat om wegtransportluchtvrachtzeevrachtfarmaceutisch transportwarehousing of Polar Express.

Pallets

Cornelissen is dé partner op het gebied van pallets. Naast de verkoop en reparatie van pallets kunt u bij Cornelissen Pallets ook terecht voor de inkoop, verhuur en het beheer van pallets.

De vier specialismen

van Cornelissen Groep

Cornelissen Academy

De medewerkers van Cornelissen zijn de spil van ons bedrijf. Wij investeren continu in onze mensen. We weten als geen ander wat de markt van ons vraagt. Vandaar dat we binnen de transporttak de Cornelissen Academy hebben opgezet. Naast de eigen Code 95 opleidingen verzorgt de Cornelissen Academy diverse trainingen voor haar chauffeurs. Zo leren zij veiliger te rijden, om met slimmere technieken en inzichten brandstof te besparen en wordt uitleg gegeven over schade- en stresspreventie. Het zijn maatwerk trainingen, individueel samengesteld en afgestemd op de dagelijkse praktijk van onze chauffeurs.

De geschiedenis van Cornelissen Groep in een notendop

In 1930 startte Jo Cornelissen zijn transportbedrijf in Nijmegen. Met paard en wagen werden kolen naar de plaatselijke gasfabriek vervoerd. We zijn trots op de geschiedenis van ons bedrijf. Zo werkte Cornelissen actief mee aan de wederopbouw van Nijmegen na de tweede wereldoorlog door ook grondwerk op zich te nemen. Eén van de eerste klanten waar Cornelissen het wegtransport voor verzorgde was voor de toenmalige Nederlandse Export Papierfabriek. Dat was in 1935. Essity, zoals de papierfabriek vandaag de dag heet, staat nog steeds in ons klantenbestand.

Nadat Henk Cornelissen het bedrijf in 1991 overnam, maakte het bedrijf een stormachtige groei door. Het is uitgegroeid tot een moderne, logistieke dienstverlener met 350 vrachtwagens, ruim 800 werknemers, duurzame en slimme oplossingen, 25.000 m2 warehousing, een palletbedrijf en de specialistische transport&opslag-poot ‘Polar Special’.

Van paard en wagen naar

een modern wagenpark