Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Albert Heijn zet blockchain in voor efficiënter transport

Cornelissen groep

Duurzamer en efficiënter transport. Om dat te realiseren zet Albert Heijn sinds kort blockchain in. De inzet van blockchain betreft een proef samen met logistieke dienstverleners.

Albert Heijn heeft samen met logistieke dienstverleners Cornelissen en Kuehne+Nagel een proef gedaan met blockchain in de transport. Het doel: de logistiek duurzamer en efficiënter maken.  Slimme blockchain technologie moet hiervoor zorgen bij de proef van Albert Heijn. Mark van der Drift, ceo Cornelissen: “Papierwerk die stempels en handtekeningen vereisen, waar mensen afstanden voor moeten lopen, is vervangen door slimme blockchain technologie waardoor iedereen de hele tijd met dezelfde informatie werkt en daarop acteert.”

Mobiele app gelinkt met blockchain

Tijdens de pilot is in zes maanden tijd een Proof of Concept ontwikkeld in de vorm van een mobiele app die gelinkt is aan de blockchain. Deze oplossing haalt papier uit het proces, waardoor, zo meldt Capgemini, een potentiële besparing van ‘vele miljoenen’ kan worden bereikt. Toeleveranciers besparen hierdoor gemiddeld 20 minuten per rit (het gemiddelde is 70 ritten per dag) en meer dan 1.000 vellen A4-papier in zes maanden.