Cornelissen groep

KWALITEIT | INNOVATIE | DUURZAAM TRANSPORT

Duurzaamheid

Cornelissen begrijpt als geen ander het belang van duurzaam ondernemerschap. We slaan de handen ineen met diverse partners om innovatieve technologie en infrastructuur te omarmen en zo het milieu te ontlasten, de veiligheid te vergroten en onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

duurzaam transport
Cornelissen groep
duurzaam transport
Cornelissen groep

Onderweg naar een groenere Toekomst

We zijn vastberaden om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze klanten. We ondersteunen de CO2-doelstellingen van onze klanten door efficiënte vrachtwagens en slimme algoritmes te gebruiken, waarmee we bijvoorbeeld vrachten kunnen combineren. Op die manier bouwen we samen aan een vitale infrastructuur op een vitale manier.

Cornelissen groep
Cornelissen groep

Uitdagende energietransitie

De wereld heeft steeds meer te maken met schaarste van grondstoffen en uitputting van natuurlijke bronnen. Bovendien komen er een hoop wetgevingen aan die niet alleen bijdragen aan CO2-reductie, maar ook invloed hebben op de logistieke sector. Denk aan zaken als de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), de nationale CO2-heffing, ZE-zones en Normerende Regeling Werkgebonden Personenmobiliteit (NRWP). Deze veranderingen dwingen de maatschappij om zich aan te passen. Bij de energietransitie ontstaan nieuwe verdienmodellen, verschijnen nieuwe leveranciers en stijgen de tarieven. Het is een flinke uitdaging om op de hoogte te blijven van alle regels en tegelijkertijd voorop te blijven lopen.

Cornelissen groep
duurzaam transport
Cornelissen groep

Ik help je graag!

Niels Hendriksen | Accountmanager

Cornelissen groep
duurzaam transport
Cornelissen groep

Duurzame oplossingen

We erkennen onze rol in de energietransitie als logistiek dienstverlener. Daarom nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen we voorloper zijn in de energietransitie. We streven naar een gezonde en duurzame bedrijfsvoering, en moedigen we onze klanten aan hetzelfde te doen. Ons doel is om in 2028 een CO2-reductie van 50% te hebben. Dit doen we door te investeren in een duurzaam wagenpark met elektrische voertuigen en zero-emissie koeltrailers. Ook repareren we pallets, verkleinen we reststromen en verminderen we onze afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen. Een gezonde, duurzame onderneming denkt daarbij aan de vitaliteit van de werknemers. We doen er daarom alles aan om ontwikkeling te stimuleren en hybride werken mogelijk te maken. Daarnaast kijken we met onze klanten kritisch naar de retourstromen van levensmiddelen en zoeken we naar betere bestemmingen waar mogelijk. We ondersteunen ze in efficiëntie, denken mee bij duurzame oplossingen en helpen ze voorop te blijven lopen. Op deze manier dragen we actief bij aan een groenere toekomst.

Groen wagenpark

We zijn vastbesloten om in 2028 onze CO2-uitstoot drastisch te hebben verminderd. Als transport en logistiek dienstverlener is een groen wagenpark de eerste stap. Daarom zetten we volop in op een duurzaam wagenpark met elektrische voertuigen en zero-emissie koeltrailers. We rijden met EURO-6 vrachtauto’s, verschillende EcoCombi’s bijna honderd (bio-)LNG vrachtauto’s, diverse hybride en volledig elektrische vrachtauto’s, en hebben tientallen elektrische koeltrailers. Gedreven door verduurzaming van onze organisatie en de ambitie in het verlagen van onze ecologische voetafdruk, blijven we constant investeren in de elektrificatie van ons wagenpark. Om ervoor te zorgen dat we altijd klaar zijn voor de rit, realiseren we op meerdere locaties onze eigen laadpleinen. Zo kunnen onze klanten altijd rekenen op een volledige actieradius. En houden we vitale ketens in beweging op een vitale manier.

Cornelissen groep
duurzaam transport
Cornelissen groep
Cornelissen groep
duurzaam transport
Cornelissen groep

Ga vandaag nog voor groener

Duurzamer ondernemen begint met de eerste stappen om je CO2-uitstoot te verminderen, en wij staan klaar om je daar vandaag al bij te helpen. Met groupage warehousing en distributie, transporteren we kleinere hoeveelheden goederen van diverse afzenders naar verschillende ontvangers waardoor we onze vrachtwagens helemaal vullen. Dit is een kostenefficiënte oplossing én goed voor het milieu. Tegelijkertijd omarmen we FTL-distributie, waarbij we grote hoeveelheden goederen van één afzender naar één ontvanger vervoeren. Op deze manier wordt de complete capaciteit van de truck benut voor de levering. Dit zijn slechts een paar voorbeelden waar we nu vandaag de dag al bij kunnen ondersteunen om de eerste stap te zetten naar een vitale infrastructuur.

CORNELISSEN Duurzaamheid
in cijfers

duurzaam transport

ELEKTRISCHE KILOMETERS PER JAAR

1960
duurzaam transport

BREAM VERY GOOD PAND

0
duurzaam transport

ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

0 +
duurzaam transport

BIO LNG
VOERTUIGEN

0 +

ELEKTRISCHE TRAILERS

0 +
Cornelissen groep

Het laatste nieuws
over duurzaamheid

Doe mee aan de groene beweging. Ontdek de nieuwste ontwikkelingen in duurzaam ondernemen met het laatste nieuws van Cornelissen.

Groen licht voor nieuw BREEAM-gecertificeerd pand in Beuningen

Wij, Cornelissen Groep, kondigen met trots de bouw van...

Cornelissen groep

Cornelissen transport markeert duurzame mijlpaal met 900.000 elektrisch afgelegde kilometers in 2023

Bij Cornelissen Transport hebben we in 2023 een mijlpaal...

Cornelissen groep

Burgemeester Hubert Bruls opent revolutionair laadplein voor zwaar elektrisch transport in Nijmegen

Nijmegen, 15 december 2023 – Gisteren heeft de heer...

Cornelissen groep
Cornelissen groep