NIEUWSBERICHT

Bezoekersveiligheid prioriteit bij Cornelissen Logistics: nieuwe navigatieroutes in warehouse Nijmegen

Cornelissen groep

In een voortdurende inspanning om de veiligheid binnen onze faciliteiten te waarborgen, heeft Cornelissen Logistics met trots een nieuw veiligheidsplan geïmplementeerd in ons warehouse in Nijmegen. Dit initiatief benadrukt onze toewijding aan de veiligheid van alle bezoekers en personeelsleden, door onder andere een gestructureerde en duidelijk gemarkeerde route aan te bieden die door het gehele warehouse aanwezig is. 

Bij Cornelissen Logistics begrijpen we dat de dynamiek van een druk warehouse potentiële risico’s voor bezoekers met zich mee kan brengen. Ons warehouse in Nijmegen is een bruisend centrum van activiteit waar goederen worden verplaatst, opgeslagen en gedistribueerd en mensen zich verplaatsen. Met dit in gedachten is het van cruciaal belang dat we een veilige omgeving creëren voor iedereen die onze faciliteit betreedt. 

Het nieuwe veiligheidsplan is ontworpen om duidelijke richtlijnen te bieden, waardoor bezoekers gemakkelijk en veilig door het magazijn kunnen navigeren. De looproutes zijn zodanig opgesteld om interactie tussen voetgangers, warehouse equipment, personenauto`s en vrachtwagens te minimaliseren. Dit zorgt voor een veiligere omgeving voor zowel bezoekers als medewerkers. 

Kenmerken van het nieuwe looproute beleid 

Duidelijke markeringen: op het buitenterrein en in het warehouse zijn duidelijke, niet te missen markeringen aangebracht, die de veilige looproutes aanduiden. Deze markeringen zijn ontworpen om op te vallen en gemakkelijk te volgen, zelfs in een drukke en dynamische omgeving. 

Informatieborden: op diverse plaatsen op het buitenterrein, in het warehouse en bij de bezoekers entree zijn informatieborden geplaatst die een ieder wijzen op veiligheidsprotocollen en richtlijnen. Naast gedragsregels, bevatten deze borden ook noodinformatie en aanwijzingen voor snelle evacuatie indien nodig. 

Specifieke bezoekerszones: Om de interactie tussen operationele activiteiten en bezoekers verder te minimaliseren, zijn specifieke richtlijnen opgesteld binnen het warehouse waar bezoekers zich mogen bevinden. Deze gebieden zijn zodanig opgesteld om bezoekers een veilige en informatieve kijk op de operaties te bieden, zonder de dagelijkse werkzaamheden te verstoren. 

Training en bewustwording 

Naast de fysieke aanpassingen aan het warehouse, heeft Cornelissen Logistics ook geïnvesteerd in training en bewustwordingsprogramma’s voor zowel medewerkers als bezoekers. Voordat bezoekers het magazijn betreden, worden zij geïnformeerd over de looproutes en veiligheidsmaatregelen. Medewerkers worden regelmatig getraind om de veiligheidsprotocollen up-to-date te houden en om bewust te blijven van een veilige omgeving voor iedereen.