Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Connected Transport proef in Brabant voor veiliger en slimmer transport

Cornelissen groep

Bij Cornelissen Transport staan we nooit stil als het gaat om innovatie. We zijn verheugd om een proef aan te kondigen die momenteel in Brabant wordt uitgevoerd in samenwerking met Smartwayz. Deze proef draait om Connected Transport, een ontwikkeling die ons transportnetwerk efficiënter en veiliger moet maken.

Wat is Connected Transport?

Connected Transport is een geavanceerd systeem dat real-time informatie biedt aan Trimble boordcomputers. Deze informatie is van belang in het bevorderen van verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming. Bijvoorbeeld, als er een verkeersonveilige situatie ontstaat, zoals een rood kruis boven een rijstrook op de snelweg, kunnen voertuigen deze informatie direct ontvangen en kan de chauffeur zijn rijgedrag aanpassen.

De boodcomputers zijn ook verbonden met intelligente verkeersregelinstallaties. Dit betekent dat wanneer een vrachtwagen nadert, de verkeerslichten op de route groen zullen worden, waardoor het verkeer soepeler kan doorstromen.

Waarom is Connected Transport zo belangrijk?

Dit is een stap vooruit in termen van veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid op de wegen. Het stelt onze chauffeurs in staat om sneller en veiliger te reageren op veranderende verkeerssituaties, wat niet alleen de veiligheid van onze chauffeurs en andere weggebruikers verhoogt, maar ook de doorstroming van goederen verbetert.

Daarnaast draagt Connected Transport bij aan een groenere toekomst. Door verkeerslichten beter te synchroniseren, minimaliseren we onnodig stationair draaien en brandstofverbruik, wat bijdraagt aan een verminderde uitstoot.

Bij Cornelissen Transport zijn we er trots op om betrokken te zijn bij innovatieve initiatieven zoals deze. We blijven ons inzetten voor het verbeteren van onze diensten en het bevorderen van veiligheid op de weg. Samen bewegen we richting een slimmere, efficiëntere toekomst voor transport.