Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Cornelissen Groep neemt koeriersdienst Zwolle over

Cornelissen groep

Per 1 februari 2018 neemt de Cornelissen Groep alle activiteiten en alle medewerkers van Koeriersdienst Zwolle over. Met ruim 30 vrachtwagens, een 20-tal bestelauto’s en 85 man personeel vormt Koeriersdienst Zwolle een prima aanvulling op de bestaande activiteiten van de Cornelissen Groep. Samen ontstaat een groep van bijna 300 wagens en 500 medewerkers.

Beide familiebedrijven staan bekend om hun uitstekende financiële positie en kwaliteit van dienstverlening. Door de krachten te bundelen zijn beide bedrijven klaar voor de toekomst en kunnen ze klanten een nog betere en veelzijdigere dienstverlening bieden.

“We zien de overname van Koeriersdienst Zwolle als een verdere versterking van onze activiteiten. Met volwaardige standplaatsen in Nijmegen, Heteren, Tilburg, Geldermalsen, Ede, Nieuwegein en Zwolle hebben we de ring rondom de Randstad nu compleet.  Het verzorgen van een eigen instroom en doorstroom programma voor chauffeurs, door middel van koeriersdiensten in combinatie met zij-instromers, BBL trajecten en onze eigen Cornelissen Academy, is cruciaal in de huidige arbeidsmarkt.  Daarnaast kunnen we met de kracht en ervaring van Koeriersdienst Zwolle onze klanten nog snellere en flexibelere oplossingen in onze dienstenportfolio aanbieden.” aldus Mark van der Drift, Algemeen Directeur van de Cornelissen Groep.

Gerben Kloosterziel, Directeur van Koerierdienst Zwolle zegt over de overname: “Ik ben zeer content met deze stap. Schaalvergroting en een krachtig netwerk is wat we nodig hadden. Onze bestaande klanten kunnen nu ook gebruik gaan maken van het netwerk en de diensten van de Cornelissen Groep. Voor beide bedrijven geldt: “Samen beter”.

Gerben Kloosterziel zal terugtreden uit de dagelijkse leiding van Koeriersdienst Zwolle en als adviseur betrokken blijven bij Koeriersdienst Zwolle om een soepele overgang van klanten en medewerkers te garanderen. Richard Afman wordt de nieuwe business unit manager in Zwolle. Richard heeft ruime ervaring in de transport sector bij o.a. Cornelissen Transport en Koopman Cargo. Als founder en general manager heeft hij daarnaast een eigen Pharma Koeriersservice gehad in Australië. Naast bereiken van synergie vanuit de Cornelissen Groep zal Richard zich bezig houden met de dagelijkse aansturing en commerciële activiteiten voor Noord-Oost Nederland.

De Cornelissen Groep is een familiebedrijf dat al jaren gelooft in de kracht van vooruitstrevende logistiek. Met een sterk transportnetwerk, warehousing, value added logistics en pallets biedt de Cornelissen Groep een innovatief platform van logistieke oplossingen aan voor onder andere Retail, Foodservice, FMCG en Pharma bedrijven.