Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Cornelissen @home België doet mee aan YOUCA Action Day voor gendergelijkheid in Senegal

Cornelissen groep

Bij Cornelissen Groep omarmen we niet alleen efficiëntie en innovatie in onze logistieke activiteiten, maar we hechten ook veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Op 19 oktober namen we daarom deel aan de YOUCA Action Day, een evenement georganiseerd door YOUCA, een organisatie voor en door jongeren. YOUCA heeft als doel jongeren aan te moedigen om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

Het concept achter YOUCA Action Day: laatstejaarsstudenten krijgen de kans om een dag te werken in een bedrijf, waarbij de opbrengst van hun arbeid volledig naar het goede doel gaat. Dit jaar was de focus gericht op het ondersteunen van gendergelijkheid in Senegal. Met het loon dat ze die dag verdienden, 60 euro, steunen ze de jongerenprojecten van Plan International in Senegal en kleinere projecten rond gender & sport.

Een blik op de logistieke wereld bij Cornelissen @Home

Studente Ines is verrast door het werk: “Als ik straks mijn rijbewijs heb, lijkt het me echt tof om chauffeur te worden bij Cornelissen @Home België. In het begin verwachtte ik dat het eentonig zou zijn, maar tot mijn verrassing is het juist heel afwisselend. Het werk is vlot en het is interessant om te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt voordat de boodschappen bij mensen thuis worden bezorgd. Tijdens de rit genoot ik van de rust en stilte onderweg.” Haar ervaring opende haar ogen voor een mogelijke toekomst als chauffeur en dat had ze niet zien aankomen.

Samen voor een betere toekomst

De deelname aan YOUCA Action Day is niet alleen een kans voor jongeren om inzicht te krijgen in verschillende banen, maar het benadrukt ook betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties. Als organisatie staan we achter de ambitie om gendergelijkheid te bevorderen.

Bij Cornelissen Groep geloven we in de kracht van onderwijs, samenwerking en betrokkenheid om een verschil te maken. We kijken uit naar toekomstige kansen om bij te dragen aan zowel ons vakgebied als aan een rechtvaardigere samenleving.