Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Cornelissen neemt transport activiteiten over

Cornelissen groep

Per 5 december 2022 neemt Cornelissen de transportactiviteiten en de daarbij betrokken medewerkers van GXO in Nederland over. De overname betreft ongeveer 35 eenheden en 50 medewerkers en is een verdere versterking van de bestaande activiteiten van de Cornelissen groep.

Beide bedrijven staan bekend om hun vakmanschap, uitstekende kwaliteit van dienstverlening en een moderne kijk op logistieke operaties. Door de verdere focus en specialisatie in de door hun gekozen marktsegmenten zijn beide bedrijven klaar voor de toekomst.

“We zien de overname van deze transportactiviteiten als een verdere versterking van onze dienstverlening. Retail en winkeldistributie worden steeds meer een echt specialisme in de markt en met deze schaalvergroting bieden we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aan. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de marktontwikkelingen, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector,” aldus Mark van der Drift, CEO van de Cornelissen groep.

Met de overname groeit de Cornelissen Groep toe naar een jaaromzet van €200 miljoen en ruim 1.200 werknemers. Met een sterk transportnetwerk, warehousing, value added logistics en home delivery biedt de Cornelissen Groep een innovatief platform van logistieke oplossingen aan voor onder andere retail, foodservice, FMCG en pharma bedrijven.