Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

De Cornelissen Groep neemt winkeldistributie activiteiten van Daily Logistics Group (DLG) over

Cornelissen groep

Per 1 maart 2021 neemt de Cornelissen Groep de winkeldistributie activiteiten en de daarbij betrokken medewerkers van Daily Logistics Group over. Het betreft hier activiteiten voor onder andere Albert Heijn en Borgesius Goedhart Bakkerijen. De overname van activiteiten betreft zo een 85 eenheden en 135 man personeel en is een verdere versterking op de bestaande activiteiten van de Cornelissen Groep.

Beide familiebedrijven staan bekend om hun vakmanschap, uitstekende kwaliteit van dienstverlening en een moderne kijk op logistieke operaties. Door verdere focus en specialisatie in de door hun gekozen marktsegmenten aan te brengen zijn beide bedrijven klaar voor de toekomst.

“We zien de overname van deze winkeldistributie activiteiten als een verdere versterking van onze dienstverlening. Retail en winkeldistributie zijn steeds meer een echt specialisme in de markt aan het worden en met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de flexibiliteit, energietransitie en digitaliseringsslagen in onze sector” aldus Mark van der Drift, CEO van de Cornelissen Groep.

Joost Visbeen, CEO van DLG zegt over de overname: “De verkoop van deze activiteiten is een strategische keuze om verdere focus in de onderneming aan te brengen. Wij zijn heel blij dat onze mensen bij een echt familiebedrijf als Cornelissen terecht zijn gekomen”.

Daily Logistics Group is een familiebedrijf met al 135 jaar ervaring. DLG haar kracht zit in het nationaal en internationaal verbinden van logistieke stromen, met als uitgangspunt multimodale combinaties (weg, water en spoor). De stromen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn een groot
fundament van DLG Dailyfresh en zij blijven daarin uitbouwen. De andere divisies DLG Perishables en DLG Overseas zijn ook fors in ontwikkeling om deze ambities binnen heel Europa en het Verenigd Koninkrijk te verwezenlijken.

De Cornelissen Groep is een familiebedrijf dat al jaren gelooft in de kracht van vooruitstrevende logistiek in vitale sectoren. Na de overname groeit het bedrijf toe naar een jaaromzet van €130mio en ruim 1.000 werknemers. Met een sterk transportnetwerk, warehousing, value added logistics en home delivery biedt de Cornelissen Groep een innovatief platform van logistieke oplossingen aan voor onder andere Retail, Foodservice, FMCG en Pharma bedrijven.