Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Cornelissen transport markeert duurzame mijlpaal met 900.000 elektrisch afgelegde kilometers in 2023

Cornelissen groep

Bij Cornelissen Transport hebben we in 2023 een mijlpaal bereikt, we hebben meer dan 55 miljoen kilometers afgelegd. Dat staat gelijk aan een verbazingwekkende 1375 rondjes om de wereld! Nog opmerkelijker, van deze 55 miljoen kilometers hebben we maar liefst 900.000 kilometer elektrisch afgelegd. Deze stap getuigt van onze onwrikbare toewijding aan duurzaamheid en onderstreept onze visie op een groenere toekomst.

De start van onze reis

De evolutie van Cornelissen Transport weerspiegelt niet alleen de vooruitgang binnen ons bedrijf, maar ook de bredere ontwikkelingen in de wereld van transport. De start van onze reis begon in 1930, toen Jo Cornelissen zijn transportbedrijf oprichtte in Nijmegen. In die tijd werden kolen nog met paard en wagen vervoerd naar de plaatselijke gasfabriek.

Transformeren in tijden van verandering

In de naoorlogse jaren 50, speelde Cornelissen een essentiële rol bij de wederopbouw van Nijmegen. Met omgebouwde legervoertuigen, oorspronkelijk bedoeld voor andere doeleinden, werd puin weggereden.

De jaren 60: een keerpunt in onze geschiedenis

De jaren 60 markeerden een significante overgang met de aanschaf van onze eerste DAF. Dit betekende niet alleen een verschuiving in de aandrijftechnologie, maar ook een breder scala aan mogelijkheden voor wegtransport. De overstap van zand- en grindtransport naar een meer veelzijdig wegtransport vormde een keerpunt in onze geschiedenis.

Groei en uitdagingen in de jaren 70 en 80

In 1972, onder leiding van de drie broers die het bedrijf van hun vader overnamen, begonnen we met wegtransport voor de Nijmeegse papierfabriek. De economisch roerige jaren 80 brachten uitdagingen met zich mee, maar in de daaropvolgende jaren 90 beleefden we een nieuwe start. Het wagenpark werd uitgebreid, en de kenmerkende Cornelissen blauwe vrachtwagens werden geïntroduceerd. Innovatie kwam ook in de vorm van afzetbakken, wat meer flexibiliteit en tijdsbesparing opleverde in vergelijking met handmatig laden en lossen.

Innovatie en expansie in de late jaren 90

In 1997 nam Henk Cornelissen, de kleinzoon van oprichter Jo Cornelissen, het bedrijf over, wat resulteerde in verdere groei en ontwikkeling. De vestiging op de huidige locatie in 1999 vormde een mijlpaal in de fysieke expansie van Cornelissen Transport.

Van paard en wagen naar elektrische voertuigen

Het nieuwe millennium bracht specialisatie in winkeldistributie. En dan, in 2023, hebben we een opmerkelijke sprong gemaakt met 900.000 elektrisch afgelegde kilometers. Deze stap markeert niet alleen een technologische verschuiving, maar ook onze voortdurende toewijding aan duurzaamheid en het streven naar een groenere toekomst. Van paard en wagen naar elektrische voertuigen is een symbolische reis die de transformatie van Cornelissen Transport belichaamt en de voortdurende aanpassing aan de veranderende wereld van transport weerspiegelt.

Een uitnodiging om samen een verschil te maken

Samen kunnen we een verschil maken. Doe jij mee en vervoer jij jouw producten voortaan elektrisch? Stap in! Onze collega Niels Hendriksen staat je graag te woord: +31 (6) 82 44 15 73.