Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Drie Jaar Cornelissen @Home: Een Samenwerking tussen Nederland en België

Cornelissen groep

Afgelopen zomer vierde we het derde jubileum van de Belgische/Nederlandse Business Unit @Home. We kijken terug op de afgelopen periode, waarin de Nederlandse transportdiensten werden uitgebreid naar de Belgische markt.

In maart 2020 begon Cornelissen Groep hun internationale avontuur door de eerste stappen te zetten om hun dienstverlening voor Albert Heijn uit te breiden naar België. @Home België werd opgericht om boodschappen op te halen in de HSC’s (home shopping centers) in Nederland en deze naar de Belgische HUB’s te vervoeren. Daar worden de boodschappen in de vertrouwde blauwe Home Delivery Vans van Cornelissen Groep bezorgd bij klanten.

Het begin van deze onderneming viel samen met de komst van de COVID-19-pandemie in Europa. Enkele weken later werden de eerste lockdownmaatregelen in Nederland en België ingevoerd. Dit bracht de nodige uitdagingen met zich mee, maar desondanks ging Cornelissen Groep door met het uitrollen van de nieuwe dienstverlening. In augustus 2020 werden de eerste boodschappen in België bezorgd door Cornelissen @Home.

Op 7 oktober 2020 opende Cornelissen Groep een nieuwe locatie in HUB Ede en breidde zo de activiteiten in Nederland uit. Ze startten met 7 Home Delivery Vans en boekten succes op deze nieuwe locatie.

Vier maanden later, in samenwerking met Albert Heijn, openden we de nieuwe HUB-locatie in Boom, wat resulteerde in een totaal van 46 Home Delivery Vans. Ook hier werd succes geboekt in België, met nieuwe postcodegebieden die maand na maand werden toegevoegd.

Na de herfst van 2021 opende we onze derde locatie in België: HUB Evergem. Hiermee kregen nog meer Belgen de mogelijkheid om boodschappen van Albert Heijn aan hun deur te ontvangen via Cornelissen @Home. Na de opening van deze locatie bestond het wagenpark uit 60 blauwe Home Delivery Vans.

Vandaag de dag, met meer dan 80 Home Delivery Vans verspreid over de vier locaties, heeft Cornelissen Groep de krachten van Nederland en België gebundeld tot één team. De afgelopen drie jaar hebben zeker uitdagingen met zich meegebracht, maar de toekomst ziet er nog veelbelovender uit.