Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Groen licht voor nieuw BREEAM-gecertificeerd pand in Beuningen

Cornelissen groep

Wij, Cornelissen Groep, kondigen met trots de bouw van een nieuw, duurzaam bedrijfspand in Beuningen aan. Dit logistieke centrum, gelegen op bedrijventerrein Schoenaker aan de Goudwerf, zal niet alleen onze logistieke capaciteit vergroten, maar ook ons sterke commitment aan duurzaamheid benadrukken.

Het nieuwe pand, met een totale oppervlakte van meer dan 30.000 vierkante meter, wordt ontwikkeld in samenwerking met Next Level en Van Schijndel Bouwgroep. Het zal ongeveer 26.000 vierkante meter aan magazijnruimte, 2.300 vierkante meter mezzanine en 1.600 vierkante meter kantoorruimte beslaan, en wordt ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van BREEAM-certificering.

Wat is BREEAM?

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een toonaangevend en wereldwijd erkend beoordelingsinstrument dat wordt gebruikt om de duurzaamheid van gebouwen te meten. Het biedt een gestandaardiseerde methode voor het beoordelen van de milieu-impact van gebouwen door middel van categorieën die variëren van energieverbruik en watergebruik tot gezondheid, welzijn en bouwmaterialen. Een BREEAM-certificering duidt op de naleving van strenge milieunormen. Ook onderstreept het de inzet van een organisatie voor het bouwen van duurzame en verantwoorde infrastructuur.

Duurzaamheid als kernwaarde

Met dit nieuwe pand illustreren we onze toewijding aan duurzaamheid. “Dit project toont aan hoe diep duurzaamheid verankerd is binnen onze organisatie,” zei Mark van der Drift, CEO van Cornelissen Groep. “Door dit pand te integreren in een breder duurzaam ecosysteem, versterken we onze inzet om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en onze klanten in alle vormen van logistieke dienstverlening zoals opslag, value added logistics en transport.”

Vooruitstrevende faciliteiten

Het nieuwe distributiecentrum zal voorzien zijn van zonnepanelen en biedt een laadplein voor elektrische fietsen, auto’s, en vrachtwagens, gevoed door zelf opgewekte groene stroom.

Kijkend naar de toekomst

Met de geplande start van de bouw op 1 juli en de verwachte voltooiing begin 2026, zijn wij enthousiast over wat de toekomst ons zal brengen. Dit project is een belangrijke mijlpaal in onze missie om onze bedrijfsvoering toekomstbestendig te maken en ons bedrijf naar nieuwe hoogtes te tillen.