Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Jonge talenten ontdekken Cornelissen 

Cornelissen groep

Twee weken geleden kregen wij bij Cornelissen Transport de kans om deel te nemen aan het beroepenfeest van Regio Nijmegen On Stage, en wat een leuke ervaring was dat! Dit evenement gaf vmbo-leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende beroepen uit diverse sectoren. Vanuit Cornelissen Transport waren we aanwezig, waarbij we verschillende functies zoals facilitair medewerker, transportplanner, logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur lieten zien. Daarna konden leerlingen zich inschrijven voor de meest interessante beroepen, wat resulteerde in de opening van onze deuren voor 12 jonge talenten.  

Een kijkje achter de schermen 
Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover. De leerlingen kregen de kans om een dag mee te lopen in de verschillende beroepen die hen interesseerden. Drie leerlingen hebben ons facility team versterkt, terwijl één leerling de kans kreeg om mee te draaien als logistiek medewerker. En wat betreft het chauffeursvak: maar liefst 8 enthousiastelingen wilden de uitdaging aangaan! 

De vrachtwagenchauffeurs van de toekomst 
Vorige week had onze collega Cornelis de eer om samen met de vmbo-leerlingen die zich hadden ingeschreven voor het beroep van vrachtwagenchauffeur de kneepjes van het vak te leren. Hiervoor hebben ze samen de dode hoek verkend, zodat ze een goed begrip kregen van de veiligheidsaspecten die hierbij komen kijken. Maar het was niet alleen serieus leren; er was ook ruimte voor wat plezier! De leerlingen konden zelf achter het stuur kruipen en ervaren hoe het is om in een vrachtwagen te zitten. Natuurlijk mocht er ook meerdere keren getoeterd worden! 

Ontdekkingstocht als facilitair medewerker 
Drie leerlingen kregen een rondleiding op onze locaties in Nijmegen om te ontdekken welke taken bij facility management horen. Dit omvatte onder andere het controleren van stellingen en het onderhouden van de parkeerplaats. Ook het beheren van de koffiemachine en het zorgen voor een verzorgd pand behoorden tot de taken. Vervolgens kregen ze instructies over het rijden op een heftruck en een elektrische pallettruck, waarbij ze onder begeleiding een route aflegden. Tot slot inspecteerden ze in het magazijn de stellingen op mogelijke schades en verhielpen deze, om te voldoen aan de wet- en regelgeving. ‘De leerlingen waren erg enthousiast en hadden er zin in, dat maakt het altijd leuk om jonge mensen te inspireren en kennis te laten maken met het facility vak’, aldus Merel. 

De wereld van Cornelissen Logistics 
Ook bij Cornelissen Logistics kreeg een leerling de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Onze collega Guus nam de leerling mee door zijn eigen taken en vervolgens hebben ze een rondleiding gekregen door het magazijn, waarbij alles werd uitgelegd. De leerling kreeg zelfs de gelegenheid om mee te rijden op zowel de elektrische palletwagen als de reachtruck, om zo een echt gevoel te krijgen voor het werk als logistiek medewerker. Daarna hebben ze zelfs nog geholpen bij het lossen van de vracht voor Etos, waarbij het cruciaal was om zowel fysiek als administratief alles nauwkeurig te controleren. 

Investeren in jong talent 
Bij Cornelissen Transport geloven we sterk in het ontwikkelen van talent en het bieden van kansen aan de volgende generatie. Door dergelijke initiatieven te ondersteunen, kunnen we niet alleen onze kennis overdragen, maar ook een positieve impact hebben op de toekomst van de transportsector. We kijken ernaar uit om nog meer jonge talenten te verwelkomen en te zien hoe zij bijdragen aan de groei en innovatie van ons bedrijf.