Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Lancering van de volledig elektrische FUSO eCanter in Nederland

Cornelissen groep

Dinsdag 15 mei levert Mercedes-Benz Trucks Nederland zijn eerste volledig elektrische distributietruck uit een serieproductie af, aan klanten in Nederland. Deze 7,5 tons truck is speciaal ontworpen voor stedelijke distributie en zal een grote stap zetten in de verduurzaming van de wagenparken van Albert Heijn, Cornelissen Groep, Bidfood, PostNL en Technische Unie.

De FUSO eCanter is een lichte vrachtwagen zonder uitstoot van CO2- en andere schadelijke stoffen en zonder geluidsoverlast. De eCanter is ontwikkeld door Mitsubishi FUSO Truck & Bus Corporation (MFTBC), onderdeel van Daimler Trucks, en wordt geproduceerd in Tramagal in Portugal voor de Europese markt. De FUSO eCanter is dé toekomst op het gebied van duurzame, stedelijke distributie.

De stap naar de FUSO eCanter is volgens algemeen directeur Mark van der Drift een logische: “In 2008 hebben we ons eerste elektrische voertuig in gebruik genomen, daarmee was Cornelissen Groep een voorloper op het gebied van schone stadsdistributie. De FUSO eCanter is een belangrijke stap voor schoon en stil vervoer, in combinatie met een full service model en de bewezen technologie van het Daimler concern.”