Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Officiële opening laadplein voor elektrische trucks in Tilburg: een nieuwe fase in onze reis naar duurzaam transport

Cornelissen groep

Wij bij Cornelissen Groep hebben een belangrijke stap voorwaarts gezet op het pad naar duurzaam transport met de officiële opening van ons laadplein voor elektrische trucks in Tilburg. Dit initiatief benadrukt onze toewijding aan CO2-neutrale en emissievrije logistiek, essentieel voor de toekomst van milieuvriendelijke mobiliteit.

Geavanceerde laadinfrastructuur

Ons moderne laadplein is uitgerust met acht ABB DC-laders die elk een capaciteit van 175 kW hebben. Deze laders kunnen dynamisch opschalen naar 350 kW op vier laders, wat een snelle en efficiënte laadmogelijkheid biedt. Dit staat centraal in onze strategie om de CO2-uitstoot te verminderen en de operationele efficiëntie te verhogen.

Een ceremoniële opening

Het laadplein in Tilburg werd officieel geopend door wethouder Grashoff, in aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de transport- en energie-industrie, klanten, overheden en de pers. Hun aanwezigheid benadrukt de brede steun voor de transitie naar duurzaam transport.

Gebruikers van ons laadplein kunnen gemakkelijk betalen met hun laadpas, wat geldt voor zowel onze voertuigen als die van onze partners. Tegelijkertijd hebben we nieuwe elektrische trucks in gebruik genomen, waaronder de eerste e-truck van Volvo uit een serie en een tweetal e-trucks van DAF die voor een veldtest worden ingezet.

De realisatie van dit project was mogelijk dankzij de samenwerking met leveranciers van elektrische voertuigen en technologische innovators in laadinfrastructuur. Mark van der Drift, CEO van Cornelissen Groep, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “We nemen onze verantwoordelijkheid in de energietransitie serieus en streven naar een 50% CO2-reductie tegen 2028 door te investeren in een duurzaam wagenpark en zero-emissie oplossingen.”

Versterkte samenwerking voor duurzame verandering

Dit initiatief is ook een kans om de voortdurende inzet van alle betrokken partijen te erkennen, waaronder lokale overheden, partners en onderzoeksinstituten. Deze samenwerking benadrukt de kracht van gezamenlijke inspanningen voor het bereiken van duurzame verandering.

Door het ontwikkelen van deze geavanceerde faciliteiten zetten we gezamenlijk stappen naar een groenere toekomst en bevestigen we ons leiderschap in de transitie naar duurzaam transport.