Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Op weg naar duurzamer vervoer: Netverzwaring en oplaadvoorzieningen op standplaatsen

Cornelissen groep

De toekomst van duurzaam vervoer begint te schijnen op onze standplaatsen in Tilburg, Nijmegen en binnenkort ook in Zwolle. Netbeheerders hebben groen licht gegeven voor een aanzienlijke netverzwaring die de weg vrijmaakt voor grote verbeteringen. Deze eerste fase omvatte de installatie van geavanceerde transformators, een belangrijke stap om de elektrische capaciteit van deze standplaatsen te vergroten.

Tilburg en Nijmegen kunnen nu profiteren van een indrukwekkende netaansluiting met een vermogen van 1.750 kVA, ruimschoots toereikend voor onze gecontracteerde behoeften. Dit markeert een mijlpaal, aangezien de eerste fase van dit project met succes is afgerond op deze locaties. Standplaats Zwolle zal binnenkort volgen, met geplande upgrades later dit jaar.

De toekomst ziet er veelbelovend uit, met verschillende fasen in het vooruitzicht:

Fase 2: Voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van laadinfrastructuur
De volgende fase in ons traject omvat de voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om onze standplaatsen volledig klaar te maken voor de implementatie van moderne laadinfrastructuur.

Fase 3: Plaatsing van laadpalen & opening van laadpleinen
Na afronding van de voorbereidende werkzaamheden volgt de plaatsing van de laadpalen en het officieel openstellen van onze laadpleinen.

Fase 4: Instroom van elektrische trucks (BEV)
Ten slotte zullen elektrische trucks (Battery Electric Vehicles – BEV) hun intrede doen op onze standplaatsen. Dit betekent dat we binnenkort profiteren van schone, duurzame transportmiddelen, wat een positieve impact heeft op ons milieu en onze gemeenschappen.

Met deze voortgang en toekomstige stappen zijn we goed op weg naar een groenere en duurzamere toekomst in de transportsector.