Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Opgeven is geen optie: samen sterk tegen kanker met Alpe d’HuZes

Cornelissen groep

De Alpe d’HuZes is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij deelnemers op donderdag 6 juni één of meerdere keren de Alpe d’Huez in Frankrijk beklimmen, zowel lopend als fietsend. Het doel van dit evenement is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Op de eerste donderdag van juni beklimmen 5000 deelnemers de Alpe d’Huez. De route naar de top telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang, met een hoogteverschil van 1100 meter en een gemiddelde stijging van 7,9%. Fietsers kunnen de berg maximaal 6 keer beklimmen en wandelaars maximaal 3 keer.

Symbool van hoop

Dit evenement is veel meer dan een sportieve uitdaging; het is een symbool van hoop, vastberadenheid en solidariteit. Duizenden deelnemers en vrijwilligers komen samen om te vechten tegen kanker en om degenen die door deze ziekte zijn getroffen te ondersteunen. Door hun inspanningen hopen ze een wereld zonder kanker mogelijk te maken.

Stijn als ambassadeur van #teamcornelissen

Bij Cornelissen Groep willen we aandacht geven aan het onderwerp kanker en de strijd die zoveel mensen elke dag moeten voeren. Stijn Schoormans is onze ambassadeur en neemt deel aan de Alpe d’HuZes 2024 om dit belangrijke doel te ondersteunen. Zijn betrokkenheid en inzet zijn een inspiratie voor ons allemaal.

Stijn deelt: “De motivatie om mee te doen aan Alpe d’HuZes 2024 is voor velen diep persoonlijk. Het besef dat we nog steeds de mogelijkheid hebben om te fietsen en te wandelen, terwijl zoveel anderen dat niet meer kunnen, drijft ons voort.” Deze woorden raken ons team en geven ons extra motivatie om aan dit belangrijke doel te werken.

Logistieke voorbereidingen voor het event

Stijn vertelt: “Twee weken geleden zijn we begonnen met het ophalen van gesponsorde non-food en foodproducten door heel Nederland. Vorige week hebben we alles overgeladen vanuit Culemborg en Elshout en afgelopen vrijdag zijn we vertrokken richting Frankrijk.”

De steun vanuit Cornelissen

Met een glimlach op zijn gezicht herinnert Stijn zich: “Janny is diegene die me altijd geïnspireerd heeft en die dat nu nog steeds doet vanaf ‘hier boven’. Ondanks dat ze er niet meer lijfelijk is, leeft ze in gedachten en herinneringen voort.” Hij vervolgt: “Door Mark van der Drift en Janny zijn Cornelissen en wij met het Alpe D’HuZes fenomeen in contact gekomen. Iets wat onszelf met elkaar verbindt.”

Cornelissen stelt kosteloos 14 dagen een truck/trailer beschikbaar om goederen naar Frankrijk te transporteren en sponsort de diesel/tol naar Frankrijk en terug. In de week van 6 juni is onze truck te bewonderen in Huez zelf. Zaterdag 8 juni vertrekken we richting Nederland om op zondag namiddag de spullen weer te gaan lossen in Nederland.

Een wereld zonder kanker

Stijn spreekt met overtuiging: “Met deze actie hopen we te bereiken dat er ooit een wereld zonder kanker bestaat. We zijn heilig overtuigd van deze missie en zetten ons volledig in om dit doel te bereiken.” Zijn woorden geven ons allemaal kracht en herinneren ons aan het hogere doel dat we nastreven.

Het belang van sponsoring

Geldsponsoring is cruciaal voor het succes van Alpe d’HuZes. De fondsen die worden ingezameld, dragen direct bij aan belangrijke onderzoeken die kunnen leiden tot betere behandelingen en uiteindelijk een wereld zonder kanker. Klik hier om te doneren.

Dankwoord en oproep tot actie

Stijn wil van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen die hem steunt en gesteund heeft, een groot dank je wel te zeggen. “Zonder jullie zou deze actie niet mogelijk zijn.”

#teamcornelissen #opgevenisgeenoptie #alpehuzes