Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Samen elke dag vooruit! De Cornelissen Academy: voor en door onze chauffeurs

Cornelissen groep

Vanmiddag heeft instructeur en opleider Cees Sluijter de sleutels van de nieuwe Cornelissen Academy truck in ontvangst mogen nemen. Niet zomaar een truck, maar een echte blikvanger; hèt paradepaardje van Cornelissen Transport en de Academy. Naast de eigen Code 95 opleidingen verzorgt de Cornelissen Academy diverse trainingen voor haar chauffeurs. Zo leren zij veiliger te rijden, slimmere technieken en inzichten om brandstof te besparen en wordt uitleg gegeven over schade en stresspreventie. Het zijn maatwerk trainingen, individueel samengesteld en afgestemd op de dagelijkse praktijk van de chauffeurs.

Onder regie van Cees Sluijter, erkend CBR instructeur en bevoegd LZV opleider, groeien de Cornelissen chauffeurs uit tot ware top chauffeurs. Ook zijn er speciaal opgeleide mentorchauffeurs verbonden aan de Cornelissen Academy. Nieuwe medewerkers worden door hen begeleid om vlot een beeld te krijgen van de mogelijkheden en de werkzaamheden.

“Door zelf op te leiden, kan Cornelissen Transport in een uitdagende arbeidsmarkt, kandidaten selecteren, opleiden en perspectief bieden. Wij zijn trots op onze betrokken en gekwalificeerde chauffeurs met een kwaliteit die bij ons en onze klanten past. Daarmee maken we samen het verschil”, aldus Cees.

De Cornelissen Academy truck, de DAF XF450FT Super Space Cab, is voorzien van de nieuwe Traxon versnellingsbak en ultra zuinige MX-11 450 pk motor in combinatie met de MX-Engine brake. De truck is tevens voorzien van een LZV-keuring, waardoor deze ook geschikt is om in te zetten als LZV combinatie. De cabine is uitgerust met dubbele bediening en extra zitplaatsen. De truck is opgebouwd bij Garage Verspui uit Hoornaar met diverse extra’s, waaronder een lange zonneklep, een onderspoiler, en diverse extra verlichting. Garage Verspui is tevens verantwoordelijk voor het ontwerp en het spuitwerk van deze speciale truck.

Cornelissen Transport, onderdeel van de Cornelissen Groep, verzorgt voor verschillende grote retailers de winkeldistributie in de Benelux, en vanuit Nijmegen wordt het groupage retail netwerk uitgevoerd. Cornelissen Transport heeft standplaatsen in Nijmegen, Tilburg, Geldermalsen, Nieuwegein, Den Bosch, Ede, Echt, Heteren en Zwolle.