Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Simacan en Cornelissen Groep zetten vol in op last mile

Cornelissen groep

Cornelissen Groep en Simacan tekenen meerjarig contract voor verdere ontwikkeling van vervoerder specifieke behoeften op cloudplatform voor digitale samenwerking in transport en logistiek.

Amersfoort, 22 juli 2020 – Cornelissen Groep, leverancier van duurzame oplossingen op het gebied van vooruitstrevende logistiek en Simacan maken vandaag bekend een langdurige samenwerking aan te gaan waarmee een belangrijke mijlpaal bereikt wordt in het ontwikkelen van innovaties op het gebied van rijtijdverbeteringen en veiligheidsinformatie in de cabine. De eerste belangrijke stap die beide partijen nemen is het tot leven laten komen van turn by turn last mile guidance op bestaande boordcomputers en veiligheidswaarschuwningen in de cabine.

Cornelissen Groep maakt sinds enige tijd al gebruik van het Simacan platform voor verladende partijen zoals Ahold Delhaize en Jumbo Supermarkten. Cornelissen Groep heeft nu besloten haar hele vloot van 350 voertuigen inzichtelijk te maken en aan te sturen via het slimme platform van Simacan. Hiermee denkt Cornelissen Groep niet alleen efficiencyvoordelen te behalen, maar wil zij ook hard inzetten op op slim digitaal innoveren in transport. Dit heeft tot doel de veiligheid voor chauffeurs en omgeving te garanderen en voortrekker wil zijn om de sector een stuk duurzamer te maken.

Luister hier naar de podcast waar Rob Schuurbiers van Simacan en Mark van der Drift van Cornelissen Groep hun plannen om met hun samenwerking transport efficiënter en duurzamer maken, toelichten.

In de afgelopen jaren werden al vele nuttige notificaties en real time supply chain instructies voor zowel planners, ontvangers als chauffeurs ontwikkeld en dagelijks op het Simacan platform gebruikt. De vandaag aangekondigde samenwerking toont aan dat beide partijen geloof hebben in de ontwikkeling van een visibility- en exceptie management platform naar een ketenplatform waar digitaal informatie ontsloten, gedeeld en slimmer gemaakt wordt. 

Onderdeel van de samenwerking is het verder ontwikkelen van de turn-by-turn last mile guidance die de informatie van bestaande boordcomputerleveranciers gaat verrijken. Hiertoe is onlangs een pilot gestart. Simacan en Cornelissen hebben zich tot doel gesteld de meest belangrijke last mile locaties in de Benelux in te tekenen en de komende 2 jaar digitaal en integraal beschikbaar te maken. 

Mark van der Drift, CEO van Cornelissen Groep: “Nog altijd valt er veel winst te behalen op de last mile. Onze chauffeurs komen vaak in onvoorziene situaties en mogelijk verkeersgevaarlijke situaties terecht. Hier kan tijdswinst, persoonlijke en materiële schade voorkomen worden. Ook denkt Cornelissen Groep hier nadrukkelijk meer winst voor de omgeving te behalen. Dus minder belasting van mens en milieu.” 

Rob Schuurbiers, CEO van Simacan: “Het aansluiten van Cornelissen Groep met hun nationale- en internationale ritten sluit goed aan bij onze ambities om onze Europese voetafdruk verder te vergroten en voorop te blijven lopen met innovaties die onze klanten helpen hun transport operaties slimmer en efficiënter in te richten.” 

Simacan ontsluit voor haar klanten, waarvoor dagelijks duizenden voertuigen onderweg zijn, al elke minuut nauwkeurige aankomsttijden voor honderdduizenden deliveries. Daarbij registreert en presenteert Simacan overzichtelijk de transport performance van vertrek tot aankomst. Dit stelt verladers en vervoerders in staat continue en fact based te kijken naar verbetering en optimalisatie binnen de onderlinge samenwerking. Hiermee maakt het bedrijf uit Amersfoort de volgende zeer grote stap om duidelijk te maken dat haar Control Tower veel meer is dan een visibility platform alleen. Daar waar andere platformen in dit domein niet verder komen dan inderdaad visualiseren en mogelijk een paar globale ETA updates per rit, is Simacan koploper in slimmer innoveren van de volledige transportketen. Voor Simacan vormt het gezamenlijke initiatief met Cornelissen Groep de aanzet voor een hele nieuwe serie aan innovaties waar haar klanten en hopelijk de gehele transportsector van gaat profiteren.