Pallets

Pallets zijn onmisbaar voor transport en opslag. Daarom heeft Cornelissen Groep in 2006 haar eigen palletbedrijf in het leven geroepen. Cornelissen Pallets maakt uitsluitend gebruik van houten pallets. Hout is een duurzame en sterke grondstof. Onze pallets worden geproduceerd van PEFC-gecertificeerd hout dat op duurzame wijze is geproduceerd. Daarnaast voldoet Cornelissen Pallets aan alle kwaliteitseisen van de European Pallet Association (EPAL).

Pallets Cornelissen

Volledig geautomatiseerd

Het sorteer- en reparatieproces van Cornelissen Pallets is volledig geautomatiseerd en voldoet aan de allerhoogste kwaleitstandaarden. Dankzij een gloednieuwe sorteermachine kunnen wij tot 350 pallets per uur sorteren. Daarnaast beschikt de machine over acht reparatiestations waarmee we kapotte pallets razendsnel kunnen repareren.

LPR depot

Cornelissen Pallets is de partner van LPR op het gebied van sorteren en repareren van LPR pool pallets. Met een moderne sorteer en repareerlijn verzorgen wij dagelijks het onderhoud aan LPR pallets. Met het oog op gemechaniseerde retail DC’s zijn kwalitatief hoogwaardige pallets essentieel in het logistieke proces. Met onze ervaring, kwaliteitscontroles en slimme processen spelen we daar een essentiële rol in.

Inkoop en verkoop

Beschikt u over een lading pallets en wilt u deze verkopen? Cornelissen Pallets koopt oude en gebruikte pallets in en recyclet ze. Dit is duurzaam en vriendelijk voor het milieu. Door pallets een tweede leven te geven, hoeven er minder bomen te worden gekapt en wordt de levensduur van reeds bestaande pallets verlengd. Gerecyclede pallets worden na een opknapbeurt weer verkocht tegen een aantrekkelijk tarief.

Onze ervaring, kwaliteitscontroles en

slimme processen

spelen een essentiële rol

Repareren

De reparatie van pallets is in veel gevallen voordeliger dan de aanschaf van nieuwe pallets. Wij sorteren de pallets volautomatisch op conditie en voeren vervolgens de reparatie uit. Het repareren van een pallet is handwerk en vergt kennis en discipline. De medewerkers van Cornelissen Pallets controleren de constructie en gebruiken alleen de sterkste houtsoorten. Na een reparatie beschikt een pallet weer over de juist vrachtkracht.

Palletbeheer

Cornelissen Pallets neemt alle zorg rondom het palletbeheer uit handen. Hierbij heeft u de keuze of u gebruik wil maken van de LPR-pool of van het europalletbeheer. Vanaf het moment dat wij uw palletpool beheren, ontvangt u overzichtelijke rapportages waarmee u zicht houdt op de staat van de pallets en de bijbehorende kosten. Daarnaast bent u altijd op de hoogte van verplaatsingen en doorlooptijden.

Verhuur

Heeft u voor een bepaalde duur (extra) pallets nodig? Bij Cornelissen Pallets kunt u tegen een voordelig tarief pallets huren. Onze pallets zijn verkrijgbaar in diverse formaten en diverse vrachtkrachten. Informeer naar de mogelijkheden.

Contact

“Als het om pallets gaat, moet u bij Cornelissen Pallets zijn. Als officieel EPAL en LPR depot ontnemen wij al uw zorgen rondom het beheer van uw palletvoorraden. Al onze werkzaamheden worden in-house uitgevoerd door onze eigen medewerkers. Zo kunnen we u altijd dezelfde, constante kwaliteit leveren.”

– Martijn Hopman