Focus op
Kwaliteit | Innovatie | Duurzaamheid

Transport

Transport zit diep in het DNA van Cornelissen. Iedere dag zorgen we ervoor dat de goederen van onze klanten op tijd en volgens de juiste condities worden afgeleverd. Met vooruitstrevende logistieke oplossingen onderscheiden we ons van andere spelers in de markt. We besteden veel tijd, aandacht en zorg aan onderzoek en de implementatie van nieuwe ontwikkelingen. Zo kunnen we onze klanten nu en in de toekomst slimme en duurzame transportdiensten van de allerhoogste hoge kwaliteit bieden. Iedere dag weer.

Slim transport

De logistieke sector is letterlijk en figuurlijk continu in beweging. In weinig andere branches is innovatie zo belangrijk. Enerzijds biedt innovatie steeds meer kansen op gebied van efficiency, duurzaamheid en veiligheid, anderzijds nemen eisen en regelgeving steeds verder toe. Deze ontwikkelingen hebben grote invloed op de manier van samenwerken en ondernemen binnen de logistieke sector. Innovatie begint met transparantie in data en processen. Samen met klanten kijken we hoe we door slimmer samen te werken, kunnen besparen. Daarom werken we steeds minder met papier en steeds meer met de nieuwste technologieën, algoritmes en cloudoplossingen. Zo maken wij onze oplossingen op het gebied van infrastructuur en logistiek steeds slimmer.

Besparen door
slimmer samen
te werken.

Klantcase: Albert Heijn

Ontwikkeling van een op blockchain techniek gebaseerde app die Cornelissen met Capgemini, Kuehne + Nagel en Albert Heijn heeft opgezet in het transport tussen middelencentra en distributiecentra. “Door middel van een centrale app kan iedereen zien wat er daadwerkelijk gebeurt; welke vrachtauto wegrijdt of welke laaddock vrij is. Het is efficiënter, want chauffeurs en logistieke medewerkers organiseren nu zelf en papierloos het werk. De verantwoordelijkheid ligt nu daar waar de waardecreatie plaatsvindt. De werktevredenheid schiet daardoor ook omhoog. Dat vinden we dus slim!”

quote

Schoon transport

Cornelissen Groep kent als geen ander het belang van duurzaam ondernemerschap. We werken met verschillende partijen samen op het gebied van nieuwe technieken en infrastructuur om zo het milieu te ontlasten en de veiligheid te vergroten. Ons bedrijf heeft al jaren ervaring met elektrische voertuigen en elektrische zero-emissie koeltrailers. Al in 2011 werd er een groene stadshub voor de stadsregio Nijmegen gerealiseerd. Dit logistieke ontkoppelpunt maakt het mogelijk om efficiënt en buiten de files om naar de stad te rijden en vervolgens met een duurzaam en stil voertuig de binnenstad te bevoorraden. Ook zijn wij koploper bij de introductie van alternatieve brandstoffen met meer dan 30 LNG vrachtauto’s en diverse Eco-combi’s. Dit heeft mede geleid tot het toekennen van een van de eerste Lean & Green Ster Awards in 2013, voor een extern gecertificeerde CO2 reductie van -24% binnen 5 jaar.

Milieu ontlasten door
nieuwe technieken en
infrastructuur

Contact

“Een duidelijke visie op de markt en de juiste middelen zijn nodig om transport van de allerhoogste kwaliteit te kunnen leveren. Cornelissen Transport kent de markt door en door en weet als geen ander waar de kansen voor uw bedrijf liggen .”
– Bobby Bright