Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

De kracht van flexibiliteit en innovatie tussen Cornelissen Logistics en SMEYEL

Cornelissen groep

In de wereld van ondernemerschap is flexibiliteit en innovatie de sleutel tot succes. Dit wordt prachtig geïllustreerd door het verhaal van Alex Lamse, een ervaren ondernemer in de optiekbranche. Na bijna dertig jaar bij verschillende internationale bedrijven te hebben gewerkt, besloot hij in 2022 zijn eigen weg te gaan en voor zichzelf te beginnen. Hij richtte SMEYEL op, dat nu de exclusieve distributeur is van AVIZOR-producten in Nederland en België. Dankzij deze samenwerking kunnen ze het complete assortiment contactlensvloeistoffen en oogdruppels leveren aan 800 verkooppunten, waaronder optiekwinkels, oogzorgpraktijken en oogheelkundige klinieken.

Logistieke partner

In de zoektocht naar een logistieke partner voor het leveren aan klanten stond SMEYEL voor een specifieke uitdaging. Terwijl er genoeg bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in business-to-consumer leveringen, was SMEYEL op zoek naar een partner die zich kon richten op business-to-business leveringen, voornamelijk gericht op de detailhandel. Alex: “Deze partner moest ook flexibel zijn in het verwerken van zowel grote als kleine hoeveelheden.” Na een grondige zoektocht kwam SMEYEL in contact met Cornelissen Logistics. Hoewel Cornelissen Logistics e-fulfilment nog niet aanbood, waren we enthousiast om de uitdaging aan te gaan met SMEYEL.

Nieuwe dienst

Hans Geutjes, Business Unit Manager Cornelissen Logistics:  “Tijdens de opstartfase zijn we begonnen met het binnenhalen van de eerste voorraad, inrichten van het orderpick proces en het leveren aan de B2B klant, waarbij nauwlettend gekeken wordt naar de behoeften van de dienstverlening. Hierdoor zijn beide partijen voortdurend bezig om te kijken naar manieren om deze complexe logistieke uitdaging efficiënt aan te pakken.” Zowel Cornelissen als SMEYEL blijven flexibel en continu streven naar verbeteringen, zodat de beste service kan worden geboden aan de klant. Inmiddels wordt er ook al gekeken naar nieuwe projecten in samenwerking met Cornelissen zodat de dienstverlening nog verder uitgebreid kan worden.

Dankzij deze aanpak kunnen we spreken van goede communicatie en een razendsnelle reactietijd. Alex: “Dit niveau van onderlinge communicatie is echt uniek, vooral voor een organisatie van onze omvang. Wat het nog specialer maakt, is de bereidheid om mee te denken en open te staan voor nieuwe ideeën.”

Hans reageerde: “Na het eerste contact moment met Alex, was er direct wederzijds vertrouwen om samen de dienstverlening aan te gaan. Open communicatie, snel handelen en gebruik maken van elkaars expertise, wijst uit dat wij in het eerste half jaar diverse optimalisaties hebben doorgevoerd. Meer automatisering, procesoptimalisatie voor vermindering pickfouten en reduceren van arbeidsintensiteit hebben niet alleen geleid tot kostenreductie, maar ook tot weloverwogen keuzes op duurzaam verpakken en verzenden.”

Zoekt u meer dan alleen logistieke oplossingen? Wilt u ontzorgd worden door een flexibele partner? Ontdek de Cornelissen Logistics-ervaring! Onze toewijding aan innovatie en klantgerichte oplossingen plaatst ons in de voorhoede van de logistieke industrie.

Benieuwd wat we kunnen betekenen op gebied van logistieke vraagstukken neem dan contact op met onze collega Freek de Groot. Bel: +31 6 51 39 52 90 of mail naar freek.degroot@cornelissen.nl