Cornelissen groep

Verhalen

Hendrik

Cornelissen groep

Ontdek het chauffeursleven bij Cornelissen Transport door een kijkje te nemen achter het stuur bij Hendrik.

In de vroege ochtenduren, wanneer de meesten nog diep in hun dromen zijn, begint het avontuur voor chauffeur Hendrik op locatie Zwolle.

Een verrassende loopbaan
“Ik werk al vijf jaar voor Cornelissen Transport”, vertelt Hendrik met een glimlach. Voordat hij de overstap maakte naar het chauffeursleven, had hij verschillende banen, waaronder bedrijfsleider bij een supermarkt, zelfstandig ondernemer en eigenaar van een rijdende supermarkt, ook bekend als de SRV-Wagen.

De overstap naar het chauffeursleven
Na zijn ondernemersavontuur maakte Hendrik de overstap naar het chauffeursleven. Een noodgedwongen verandering, maar één die hij met open armen ontving. “Via Vrachtbaan ben ik in contact gekomen met Cornelissen Transport. Daar heb ik mijn groot rijbewijs gehaald en kon ik met  baangarantie aan de slag,” deelt hij.

Het dagelijkse rondje
Nu Hendrik de trotse bestuurder is van een Mercedes Actros, deelt hij zijn ervaringen over het dagelijkse chauffeursleven. “Ook al moet ik natuurlijk op tijd zijn en is dat soms hard doorwerken, geniet ik van de vrijheid onderweg. In de cabine zit ik hoger dan de andere bestuurders, daardoor krijg ik veel mee van mijn omgeving. Ik vind het zo verschrikkelijk mooi om de zon op te zien komen of een groep jonge herten voorbij zien galopperen.”

De liefde voor het vak
Met een glimlach op zijn gezicht deelt Hendrik zijn liefde voor het vak. “Ik vind het werk leuk en ik heb het echt naar mijn zin hier bij Cornelissen. Ik voel me gehoord en gewaardeerd.”

Eén van de privileges van Hendrik is zijn vaste combinatie. “Ik ben één van de gelukkigen die een vaste combinatie rijdt,” deelt hij trots. “Het is geven en nemen. Wanneer ik op mijn vrije dag word gebeld om bij te springen, doe ik dat. Aan de andere kant denkt Cornelissen actief mee als ik zelf bijvoorbeeld met verlof wil.” Hij beschrijft hoe hij zijn cabine persoonlijk heeft ingericht met gordijntjes, geurtjes en zelfs naambordjes van zijn kleinkinderen.

De sociale kant van het chauffeursleven
Hoewel het chauffeursleven als eenzaam kan worden beschouwd, benadrukt Hendrik het belang van sociaal contact. Hij deelt zijn ervaringen van het praten met collega’s en andere chauffeurs bij zijn standplaats in Zwolle en verschillende distributiecentra. “Ik vind de sfeer goed en het is erg gezellig onder elkaar.”

Toewijding aan de wagen
Hendrik sluit het gesprek af met een opmerking over zijn toewijding aan zijn vrachtwagen. “Ik wil gewoon dat alles goed is. Als er iets aan mankeert, dan ga ik toch even bij de garage kijken,” zegt hij vastberaden. Zijn zorg en toewijding aan zijn voertuig weerspiegelen de trots en professionaliteit die hij als chauffeur uitdraagt.

Zijn toewijding, ervaring en liefde voor het vak maken hem niet alleen een uitzonderlijke chauffeur, maar ook een inspiratie voor anderen die overwegen de weg op te gaan.

Ben jij benieuwd of het werk van een chauffeur bij jou past? Onze collega Twan staat je graag te woord. Je kan hem bellen via 06-45711322 of een mail sturen naar twan.steins@cornelissen.nl. Appen mag ook natuurlijk!

De koffie staat klaar. Hopelijk tot snel!