Cornelissen groep

NIEUWSBERICHT

Nieuwe Palletlijn voor Cornelissen Pallets

Cornelissen groep

Na een grondige schoonmaak en verbouwing van het pand op de Hogelandseweg 23 is onze nieuwe en gemechaniseerde palletsorteermachine vanaf februari operationeel. Deze state of the art palletmachine kan 350 pallets per uur sorteren en is uitgerust met acht reparatiestations. Kwaliteit, optimale werkomstandigheden voor onze medewerkers en efficiency hebben bij het ontwerp en de ontwikkeling van deze machine centraal gestaan.

Als onderdeel van de Cornelissen Groep kent Cornelissen Pallets de logistieke processen als geen ander. Met ruim 15 jaar ervaring in de palletwereld bieden wij de complete service op het gebied van houten pallets:
  – Beheer palletpool
  – In- en verkoop
  – Sorteren en repareren
  – EPAL gecertificeerd
  – LPR palletdepot

Duurzamer en efficiënter transport. Om dat te realiseren zet Albert Heijn sinds kort blockchain in. De inzet van blockchain betreft een proef samen met logistieke dienstverleners.

Albert Heijn heeft samen met logistieke dienstverleners Cornelissen en Kuehne+Nagel een proef gedaan met blockchain in de transport. Het doel: de logistiek duurzamer en efficiënter maken.  Slimme blockchain technologie moet hiervoor zorgen bij de proef van Albert Heijn. Mark van der Drift, ceo Cornelissen: “Papierwerk die stempels en handtekeningen vereisen, waar mensen afstanden voor moeten lopen, is vervangen door slimme blockchain technologie waardoor iedereen de hele tijd met dezelfde informatie werkt en daarop acteert.”

Mobiele app gelinkt met blockchain

Tijdens de pilot is in zes maanden tijd een Proof of Concept ontwikkeld in de vorm van een mobiele app die gelinkt is aan de blockchain. Deze oplossing haalt papier uit het proces, waardoor, zo meldt Capgemini, een potentiële besparing van ‘vele miljoenen’ kan worden bereikt. Toeleveranciers besparen hierdoor gemiddeld 20 minuten per rit (het gemiddelde is 70 ritten per dag) en meer dan 1.000 vellen A4-papier in zes maanden.